ADS Den Haag

Alles Door Samenspel

Fusieclub blog

Afkeuringen

ADS 2 pakt 3 punten

Omdat de wedstrijd ADS 2 – PGS/VOGEL 1 (Zondag) 2 weken geleden geen doorgang kon vinden werd deze dus vandaag ingehaald. PGS kwam hier met 6 punten uit 2 wedstrijden naar toe. Daar waar ADS 2 de eerste 2 wedstrijden van het seizoen had verloren. Geflatteerd, want tegen VCS was het met namelijk niet nodig.  Maar genoeg daarover.

Vandaag moesten de mouwen weer opgestroopt worden om hard voor elkaar te gaan werken, want al snel bleek dat PGS beschikt over een goed voetballende ploeg. Het beste van het spel was toch voor de bezoekers. De verdediging bestaande uit (v.l.n.r.) Danny, Roy, Ronald en Colin stond echter als een huis. Desondanks was daar in de 4e minuut een slippertje van rechtsback Colin, maar de daaruit volgende kans werd door doelman Allie gestopt. Verrassend genoeg nam ADS op dat moment brutaal de leiding door een doelpunt van spits Ferdi, 1 – 0 dus! PGS had toch al een paar kansen om zeep geholpen.

Niet veel later geeft Melvin vanaf rechts een voorzet die helaas aan iedereen voorbij ging, maar het was zeker dreigend. De meest interessante duels waren toch wel tussen onze rechtsback Colin en de nummer 8 (die erg vervelend was) van PGS. Twee snelle spelers die veel onderlinge duels moesten uitvechten.  In de 26e minuut breekt PGS door vanaf rechts, maar het schot ging vervolgens voorlangs het ADS doel. Nog geen 2 minuten later werd een PGS schot vanaf de rechterkant naast geschoten. De bezoekers bleven echter aanvallen en in de 32e minuut wilde de nummer 8 van PGS een penalty na een correcte schouderduw van Colin. Resultaat, een corner die opvallend genoeg door de langste man genomen werd(?). Deze verdween vervolgens in het zijnet.

Bayram, terug van weg geweest, stond bij ADS weer in het veld en speelde een erg sterke wedstrijd. Hij bood zich veel aan als aanspeelpunt en verstuurde vanuit daar goede passes richting Melvin en Marco. Dit gold ook voor Efrem die samen met Bayram een belangrijke rol in de opbouw had.  Vlak voor rust loopt ADS toch tegen een zeperd aan na een fout(je) van Allie die een voorzet verkeerd inschatten en er gewoon van af had moeten blijven. Dus stond het al weer 1 – 1 dus. Dit kon echter vlak voor rust nog eindigen in 2 – 1 als Ozzy de rebound uit een schot van Efrem in wist te koppen, maar hij liet dit helaas na.       

In de 2e helft wisselde ADS en bracht Kasper in het veld voor Ozzy. Karim was al vlak voor rust in de ploeg gekomen voor Melvin. Met goede moed werd dus aan het 2e bedrijf begonnen, maar binnen enkele minuten stond het al 1 – 2 voor de gasten. Een vervelend begin van de 2e helft, maar het belangrijkste was dat de kopjes niet gingen hangen en dat betaalde zich uit in de 52e minuut doordat Efrem de 2 – 2 binnenschoot. Hoe spannend deze wedstrijd was bleek wel toen het nog geen minuut later alweer 2 – 3 was. Nog eens 5 minuten later legde de goed ingevallen Karim de bal panklaar voor Kasper die dan ook de 3 – 3 kon binnen schuiven. Een waar doelpuntenfestijn. Kasper en Karim maakte in de 2e helft toch het verschil, want in de 66e minuut neemt Karim een corner die door Kasper stijlvol in de linkerhoek wordt gekopt 4 – 3. PGS leek daarna de 4 – 4 te gaan maken, maar weer een schot ging voorlangs. Hierna maakte ADS in de persoon van Karim het karwei eigenlijk af. Karim bleef 1 op 1 met de PGS-goalie erg kalm en maakte er in de 76e minuut 5 – 3 van. Het wordt nog even spannen als PGS in de 83e minuut in een 1 op 1 duel met Allie de bal netjes in de linkerhoek plaatst.  Karim had in de laatste minuut nog zijn 2e van de dag kunnen maken, maar hij raakte de paal. Zo wint ADS 2 dus zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Een echte teamprestatie waar hard voor gewerkt is!