Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles wat u moet weten over APK Keuring in Den Haag

Wat is APK Keuring?

APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring in Nederland. Het doel van de APK keuring is het bevorderen van de verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu. Deze keuring moet regelmatig worden uitgevoerd op alle auto’s die ouder zijn dan drie jaar. Tijdens de keuring wordt de auto gecontroleerd op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Het is belangrijk om uw auto tijdig te laten keuren om mogelijke boetes te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw auto veilig is om te rijden.

Waarom APK Keuring in Den Haag?

Den Haag, de stad van vrede en recht, is niet alleen bekend om zijn politieke en culturele betekenis, maar ook om zijn hoogwaardige autodiensten. Een van deze diensten is de APK keuring. Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een APK keuring in Den Haag. Ten eerste zijn er talloze gecertificeerde garages in de stad waar je je auto kunt laten keuren. Deze garages hebben gekwalificeerde keurmeesters in dienst die ervoor zorgen dat je auto grondig wordt gecontroleerd en dat eventuele problemen worden opgelost. Ten tweede, gezien de omvang van de stad, is er altijd wel een garage bij jou in de buurt waar je terecht kunt voor een APK keuring. Ten slotte biedt Den Haag ook uitstekende klantenservice, zodat je altijd hulp kunt krijgen als je vragen of problemen hebt met je APK keuring.

Wat te verwachten tijdens een APK Keuring?

Tijdens een APK keuring worden verschillende onderdelen van de auto gecontroleerd. Dit omvat de banden, remmen, verlichting, stuurinrichting, schokdempers, uitlaat, carrosserie en andere essentiële onderdelen van de auto. De keurmeester controleert ook of de auto voldoet aan de milieueisen door de uitstoot van uitlaatgassen te meten. Na de keuring ontvang je een keuringsrapport waarin de resultaten van de keuring zijn opgenomen. Als de auto is goedgekeurd, kun je weer veilig de weg op. Als er gebreken zijn gevonden, moeten deze eerst worden verholpen voordat de auto opnieuw kan worden gekeurd.

Veelgestelde Vragen over APK Keuring

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over APK keuring:

 • Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

  De frequentie van de APK keuring hangt af van het type voertuig, het gewicht van het voertuig en de brandstof die het voertuig gebruikt. Over het algemeen moeten benzineauto’s na de eerste keer na vier jaar worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en daarna elk jaar. Dieselauto’s moeten drie jaar na de eerste registratiedatum worden gekeurd en daarna elk jaar.

 • Wat gebeurt er als ik mijn auto niet laat keuren?

  Als je je auto niet tijdig laat keuren, kun je een boete krijgen van de RDW of de politie. Bovendien is het mogelijk dat je verzekering niet uitbetaalt bij een ongeval als blijkt dat je auto niet APK-goedgekeurd was op het moment van het ongeval.

 • Kan ik mijn auto voor de vervaldatum laten keuren?

  Ja, je kunt je auto tot twee maanden voor de vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan verlengd met 1 of 2 jaar, afhankelijk van hoe vaak je auto moet worden gekeurd.

 • Wat gebeurt er als mijn auto wordt afgekeurd?

  Als je auto wordt afgekeurd, heb je een herstelperiode van twee maanden om de gebreken te laten repareren en de auto opnieuw te laten keuren. Tijdens deze periode mag je niet rijden met de auto, tenzij je naar de garage gaat voor reparatie of herkeuring.

 • Wat kost een APK keuring?

  De kosten van een APK keuring kunnen variëren, afhankelijk van de garage waar je de keuring laat uitvoeren. Het is daarom aan te raden om van tevoren de tarieven van verschillende garages te vergelijken.

In dit artikel hebben we besproken wat een APK keuring is, waarom je zou moeten kiezen voor een APK keuring in Den Haag, wat je kunt verwachten tijdens een keuring en enkele veelgestelde vragen over de keuring. Het is belangrijk om je auto regelmatig te laten keuren om de veiligheid op de weg te waarborgen en het milieu te beschermen. Voor meer informatie over APK keuringen kun je terecht bij de RDW of bij een gecertificeerde garage in jouw buurt.

Verken dit Onderwerp

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Artikelen die Aansluiten bij Jouw Interesses